top of page

WHOLE30 ŘÍJEN

Je tu mé další kolo Whole30. Zase 30 dní bez obilovin, cukru, mléčných výrobků, umělých barviv, éček, alkoholu. Už po třetí v tomto roce. Tentokrát se mi trochu totiž rozjely chutě a padly i špatné volby. Tak cítím, že se potřebuju srovnat. Dávám tomu za vinu jídlům pro Lauru, bylo to samé dojídání, ochutnávání - jogurt sem, kaše tam. No a taky byla svatba, takže trocha toho alkoholu a sladkého, které jsem si vlastně stejně ani chuťově neužila.

Tentokrát jsem si dala za cíl se k Whole30 navíc i pravidelně hýbat. Nejlíp každý den intenzivně alespoň na 30 min (mimo procházek s Laurou..). Takže jsem se rozhodla po pár testovacích trénincích cvičit jednoduše doma, podle Jillian Michaels 30 day shred program. Kdo sleduje Kačí z My Cooking Diary, tak už určitě ví, o co se jedná. Ano, i mě Kačka inspirovala. Program má tři levely a každý se cvičí deset dní. Bohužel se vlastně 10 dní cvičí to stejné - což mě na tom ze začátku dost odrazovalo. Ale co, daleko lepší než se pořád shánět po inspiraci ke sestavování tréninků. Level 1 najdete zde. Level 2 zde. Level 3 zde. Ale všechna tři videa si můžete také stáhnout na uložto ;)

Myslím, že pohyb ke zdravějšímu způsobu stravování prostě patří. Ale vím, že to chce trpělivost a čas, který si spousta lidí myslí, že nemá.. Ale víte co, má! 15-30 minut si opravdu každý dokáže najít, jen je potřeba chtít, i kdyby to mělo být v 9 večer.. Na druhou stranu je potřeba mít realé cíle. Prostě vytvarovat si postavu chvilku trvá. Déle než 30 dní. Já beru těchto 30 dní, jako svůj začátek v pravidelnosti a větší disciplíně. Snad zvládnu zlomit své zvyky, teda spíš nezvyky :D 

Pokud do Jillian také půjdete, tak se nenechte odlákat tím, že třeba ze začátku nezvládnete cviky na 100%. Den ode dne se vám zlepší fyzička a ono to půjde ;) A připravte se, že vás budou bolet svaly. 

A abych shrnula svou dnešní startovací bilanci:

3 super Whole30 jídla (neplánovaná předem), jídla pro Lauru, jídla pro manžela

min. 3,5 km chůze (zlobí mě aplikace Pacer, nemáte někdo tip na jiný krokoměr? :)

30 minut s Jillian

60 dřepů během čištění zubů - má "tradice" už od ledna, nejlíp každý den! 


Ať už jdete do Whole30 se mnou, nebo se rozhodnete, že zkusíte jen pravidelněji cvičit, myslete na to, že to děláte pro sebe. Jestli budete podvádět, podvedete jen sami sebe ;) A to se odrazí na výsledku. Hlavně se ale do ničeho nenuťte. Musíte chtít vy sami, pak půjde cokoliv. Vůle je všechno! A to si budu s radostí opakovat i po zbytek měsíce!

M.


1 369 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Коментарі


bottom of page