Vzpomeňte si na tento recept kdykoliv budete připravovat dýňové nebo batátové pyré. Přidělejte extra zeleninu, ať si pak můžete připravit tyto skvělý waffle bez lepku a mléčných výrobků. Budete potřebovat celkem 1 hrnek pyré. Níže jsem vám pak rozepsala variantu na slanou verzi a variantu na sladkou. Těsto se připraví během chvilky v mixéru.
Množství: 8 – 10 kousků
Příprava: 15 min
Ingredience:
1 hrnek batátového nebo dýňového pyré
1 hrnek mandlové mouky
2 šťastná vajíčka
3 lžíce tapiokového škrobu
2 lžíce ghí
špetka soli
½ lžičky jablečného octa (případně šťávy z citrónu)
½ lžičky jedlé sody
Slaná verze:
o další špetku soli navíc
½ lžičky pepře
½ lžičky sušeného tymiánu - volitelně
Sladká verze:
½ lžíce perníkového koření
½ lžíce skořice
polovina banánu
Postup:
Zapněte si vaflovač, ať se začíná prohřívat. Promažte si vnitřek ghí nebo kokosovým olejem.
Vložte všechny ingredience na slanou nebo sladkou verzi do mixéru a umixujte dohladka.
Pomocí lžíce připravujte waffle. Já použila jednu vrchovatou lžíci těsta na jednu waffli. Nechte opékat, dokud nebudou lehce křupavé.
Pokud je nesníte ihned, tak později stačí prohřát vafle v topinkovači, aby získaly svou křupavost zpátky.
TIP: Naservírujte si slané waffle s vajíčkovým salátem. Ty sladké zase například s domácí nutellou. :)
Comments