top of page

VÁNOCEMI KOŘENĚNÉ KEŠU OŘÍŠKY

Vždycky jsem měla ráda pražené mandle v cukru.. Myslím, že to byl první stánek, ke kterému jsem se na vánočních trzích pokaždé vydala. A jelikož se Vánoce pomalu blíží, nenapadlo mě nic lepšího než si zkusit připravit vlastní pražené ořechy. První várka mandlí dopadla dobře, druhou jsem zkusila z kešu ořechů, které byly zrovna doma. A nevěřila jsem, ale kešu chutnaly o tolik líp! No a tak vznikly postupně tyto vánocemi kořeněné kešu oříšky. Tak si jimi taky provoňte celou kuchyni..

Množství: 1 miska

Příprava: 5 min

Pečení: 20 min

Ingredience: 250g kešu ořechů 2 lžíce medu 1 lžíce kokosového oleje

1/2 lžičky muškátového oříšku 1/2 lžičky mletého zázvoru 2 lžičky mleté skořice špetka kvalitní soli

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 160°C.

  2. Do pánve dejte kokosový olej, med, koření kromě soli a prohřívejte za stálého míchání na mírném plameni dokud směs nezačne lehce pěnit a probublávat.

  3. V tento okamžik odstavte a vsypte kešu ořechy a pořádně celou směs promíchejte.

  4. Připravte si plech vyložený pečícím papírem, na který ořechy rovnoměrně rozložte a dejte si záležet, aby nebyly moc přilepené na sobě.

  5. Ořechy dejte péct cca na 20 minut. Během doby pečení ořechy alespoň dvakrát promíchejte, aby se nepřipekly.

  6. Jakmile budou ořechy krásně křupavé, tak je z trouby vyndejte a ihned je přendejte na nový pečící papír. Posypte je špetkou soli a nechte vychladnout.

  7. Po vychladnutí je od sebe nalámejte a skladujte ve vzduchotěsné nádobě. 

M.


1 272 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page