Vajíčkový salát k snídani do skleničky, s ořechovým chlebíkem nebo rovnou na waffle. Nechám na vás. Každopádně recept na waffle najdete rozepsaný zvlášť zde. Protože je můžete připravit jak naslano, tak nasladko. A to si zaslouží svůj vlastní prostor.
Vajíčkový salát. Říkám tomu tak, i když je recept podobný mnoha vajíčkovým pomazánkám. Základem jsou samozřejmě vajíčka vařená natvrdo. Já je většinou dávám vařit již do vroucí vody a vařím pro tyhle účely 9 minut. Pro přípravu budete také potřebovat nejlépe domácí majonézu. Nezapomeňte na závěr dochutit solí, pepřem a šťávou z citrónu. Tak se pojďme na to vrhnout.
Množství: 4 velké porce
Příprava: 10 min
Ingredience na salát:
5 natvrdo uvařených šťastných vajec
2 stonky řapíkatého celeru
1 stonek jarní cibulky
1/2 velkého jablka
½ lžičky dijónské hořčice bez cukru
3-4 lžíce domácí majonézy
1 velká lžíce pažitky
2 lžičky šťávy z citrónu
sůl, pepř dle chuti
Postup:
Vajíčka si rozkrojte a vyjměte žloutky, které promačkejte v misce vidličkou. Bílky zase nakrájejte na drobné kostičky.
Oloupejte si dva silnější stonky řapíkatého celeru, stejně tak polovinu jablka. Obojí nakrájejte na malé kostičky. A nakrájejte si také najemno stonek jarní cibulky.
Promačkané žloutky v misce smíchejte s dijonskou hořčicí a domácí majonézou. Přidejte pokrájený řapíkatý celer, jablko, jarní cibulku a bílky a vše promíchejte.
Přidejte také pažitku a šťávu z citrónu. Na závěr dochuťte solí a pepřem.
TIP: Servírujte s microgreens (mladými výhonky) a čerstvými (nebo fermentovanými) ředkvičkami. Úplné jaro na talíři.
コメント