top of page

ŠVESTKOVÁ POVIDLA Z POMALÉHO HRNCE

Švestková povidla bez práce, bez míchání, bez přidaného cukru. A to díky pomalému hrnci. Letos jsem je zkoušela poprvé a hned několikrát. A tak se chci s vámi podělit o ten nejlepší výsledek 😊 

Množství: 2 skleničky (440 ml)

Příprava: 10 min

Vaření: 16 hodin

Ingredience:

1 kg vypeckovaných švestek

20-25 ml červeného vinného octa

1 celá skořice

Postup:

  1. Švestky si omyjte, osušte, rozpulte a vypeckujte. Vložte je do pomalého hrnce, přilejte červený vinný ocet a skořici. Zapněte na režim "low" a pomalte 12 hodin.

  2. Po 12 hodinách sundejte víko, vyjměte skořici a pomalte další 3 hodiny na režim "high" - bez víka. Můžete směs párkrát promíchat, ale není to nutné.

  3. Po 3 hodinách se vypaří většina šťávy. Nyní švestky promixujte buď tyčovým mixérem nebo je přelijte do mixéru.

  4. Vraťte promixovanou směs zpátky do pomalého hrnce a pomalte na „high“ bez víka ještě půl - 1 hodinu (případně déle, pokud povidla připravujete z větší dávky švestek).

  5. Mezitím si vysterilizujte sklenice, ve kterých povidla budete uchovávat. Ještě horká povidla nalijte do sklenic a ihned zavíčkujte. 

Tip: Připravte si z povidel omáčku k pečené kačeně, použijte je do čokoládového dortu místo marmelády. Pro mlsný jazyky je smíchejte s trochou rozehřáté vysokoprocentní čokolády. Přimíchejte trochu povidel dětem do jogurtu, do oříškových kaší nebo je smíchejte třeba s trochou avokáda mezi prvními příkrmy.

Tak ať to povidluje,

M.


6 990 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Ada Zákravská
Ada Zákravská
Sep 08, 2022

Dobrý den, máte zkušenost jak dlouho povidla cca ve sklenici vydrží? Moc děkuji! 🤗

Like
bottom of page