Horké dny udeřily v plným proudu, tak vám přináším svěží rychlý tip na jednoduchou studenou okurkovou polévku. Zchladí a zachrání vás. Nakupilo se mi doma z nedělního Cukrfree workshopu pár věnovaných kuřecích vývarů od Konečně vývar (díky, Jani :)), tak mě v tomhle dusném počasí napadlo je tepelně neupravovat a prostě přidat jako základ.

Množství: 2 porce
Příprava: 3 min
Ingredience:
2 okurky - oloupané, pokrájené
1 hrnek studeného kuřecího vývaru (cca 200ml)
1 velká hrst baby špenátu
2 vrchovaté lžíce čerstvého koriandru
1/2 stroužku česneku - vylisovaného
1 stonek jarní cibulky - pokrájené
1 avokádo - pokrájené
sůl, pepř - množství podle chuti
2 lžíce kokosového nebo řeckého jogurtu nebo créme fraiche - volitelně
K servírování volitelně:
kokosový / řecký jogurt / créme fraiche
strouhaný ovčí sýr (použila jsem typ gouda)
extra panenský olivový olej
popřípadě bylinky
Postup:
Všechny ingredience mixujte v blenderu/mixéru dohladka.
Nalijte do misek, ozdobte další lžící kokosového/řeckého jogurtu, zasypte lžící až dvěma strouhaného ovčího sýra, zakápněte olivovým olejem. Servírujte společně se semínkovo-ořechovým chlebem.
M.

Comments