Připravte si fakt chutnou a velmi snadnou špenátovou polévku. Abyste docílili té skvělé chuti, je potřeba se nebát množství špenátu. Samozřejmě tomu pomůže i použití vývaru místo vody. Polévka se hodí do propršených dní, ale i letních pařáků. Připravit ji můžete jak z čerstvého špenátu, tak i z toho lisovaného mraženého.
Množství: cca 4 porce
Příprava: 5 min
Vaření: 15 min
Ingredience:
1 l kuřecího vývaru
500 g čerstvého špenátu (případně mraženého)
½ hrnku kokosového mléka
3 lžíce ghí
1 menší cibule
1/4 lžičky muškátového oříšku
sůl, pepř na dochucení
K servírování:
kokosové mléko
opečená slanina
extra panenský olivový olej
sůl, pepř
microgreens
Postup:
Opláchněte a pořádně prosušte listy špenátu, nahrubo ho pokrájejte.
Na středně vyšším plameni rozpusťte ve velkém hrnci ghí a osmahněte na něm cibuli až zesklovatí.
Přidejte postupně špenát, jakmile vám jedna porce zavadne, přidejte za stálého míchání další, dokud do hrnce nevložíte všechen připravený špenát.
Přilijte vývar a kokosové mléko, přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a přiveďte k varu. Poté nechte probublávat na mírném plameni zhruba 8 minut.
Polévku promixujte ručním mixérem a dochuťte solí a pepřem.
Servírujte s opečenými kousky slaniny, zakápnuté olivovým olejem.
TIP 1: Pokud použijete mražený špenát, nechte ho předem alespoň hodinu povolit.
TIP 2: Do polévky se také hodí opečené kostičky semínkovo-ořechového chleba, uzený losos, opečené kousky kuřecího masa či játra.
Dobrou chuť,
Comments