Tuhle probiotickou pecku si připravíte jednoduše po výrobě mangové fermentové limonády. Ale zfermentovat mango můžete dát klidně celé jen za tímto účelem. Já to tak nejčastěji dělám například i s přezrálými banány, se zbytkem datlí, s kterýmkoliv dalším opravdu sladkým ovocem.. Ovoce je obecně plné živin, minerálů, antioxidantů, vlákniny a enzymů, které našemu tělu naprosto prospívají. Ale má taky vysoký obsah cukrů, který ve velké míře konzumace škodí stejně tak jako cukr klasický. Pokud máte problémy se střevy, váš trávicí systém jen těžko dokáže tyto cukry rozložit a metabolizovat.
Proto doporučuju ovoce zkusit fermentovat. Probiotika v nich obsažená totiž téměř odstraní tyto problematické cukry a z ovoce se tak vlastně stane superpotravina. Přečtěte si celý článek o fermentovaném ovoci zde. A teď jdeme na tu zmrzlinu.
Množství: 4 porce
Příprava: 5 min
V případě použití zmrzlinovače: až 30 min
Mrazení předem: 8-12 hodin
Ingredience:
1 zfermentované mango pomocí vodního kefíru
2 lžíce fermentovaného kokosového jogurtu Wild&Coco / farmářského bílého jogurtu
- pro sladší obměnu ale klidně použijte i 2 lžíce kokosového krému z kokosového mléka
1 lžička vanilkového extraktu
čerstvá máta
Postup:
Jakmile budete mít mango zfermentované pomocí vodního kefíru, slijte ho přes sítko a dejte zamrazit alespoň přes noc.
Poté ho zmrazené vložte do mixovací nádoby, přidejte jogurt a vanilku a umixujte do zmrzliny.
Na závěr do zmrzliny přidejte dle chuti nadrobno pokrájenou mátu.
Ihned servírujte.
V případě, že vlastníte zmrzlinovač, si nechejte jenom vnitřní nádobu namrazit podle návodu. A právě zfermentované mango si v mixéru rozmixujte společně s jogurtem do "smoothie" směsi, přidejte mátu a pak celou směs jenom vylijte podle návodu vašeho zmrzlinovače do přístroje a namrazené nádoby. A servírujte.
Comentários