Blíží se Silvestr, tak tu mám pro vás rychlý tip, co si připravit na slavnostní stůl na zobání. Nejspíš je vám spíše známá kombinace mozzarelly obalené a zapečené ve slanině. Tahle verze je doplněná o sušené ovoce a místo klasického sýru vypíchne v závěru sousta svou skvělou chuť ořechová náplň.
Pokud zatoužíte spíše po low-carb verzi, vynechte sušené ovoce a naplňte jen slaninu ořechovou "ricottou" a zapečte. Nebudete litovat ;)
Množství: 10 kousků
Příprava: 15 min
Pečení: 10 min
Ingredience:
10 sušených nesířených švestek nebo vypeckovaných medjool datlí
5-10 plátků slaniny bez cukru / prosciutta
balzamiková redukce - volitelně
pepř
"Ricotta" z makadamových ořechů:
1/2 hrnku makadamových ořechů
1/4 lžičky soli
1 lžička šťávy z citrónu
cca 60 ml filtrované vody
Postup:
Nejdříve si připravte "ricottu". Ve vysokorychlostním mixéru umixujte všechny ingredience do hladka. Podle potřeby přidejte více vody, ale výsledná konzistence ořechové směsi by měla připomínat právě ricottu ;)
Předehřejte si troubu na 160°C. Naplňte švestky/datle připravenou ricottou a obalte do plátku (popřípadě půl plátku) slaniny.
Vyložte naplněné švestky na plech vyložený pečícím papírem a pečte zhruba 10 minut.
Servírujte pokapané balzamikovou redukcí a lehce opepřené čerstvě namletým pepřem.
TIP: Chutnají nejlépe ještě teplé :)
Comments