K pomazánkám, salátům i polévkám se hodí úplně stejně jako bezobilné chleby. Příprava je navíc rychlá. Doporučuju dát do prostřed stolu pomazánku do misky a do druhé krekry na zobání. Je to vděčný společník, když čekáme návštěvu, na oslavy i na Silvestra.
Množství: 1 miska, 1 plech
Příprava: 5 min
Pečení: 10 min
Ingredience:
3/4 hrnku mandlové mouky
1/4 hrnku zlatého lněného semínka (může být rozemleté i na mouku, ale nemusí)
1/4 hrnku kokosové mouky
1 vrchovatá lžíce změklého ghí/másla
1 šťastné vajíčko
7 snítek tymiánu - případně 1 lžička sušeného
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky kvalitní soli
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C.
Všechny ingredience si vložte do mixéru a mixujte, dokud se vám nevytvoří kompaktní těsto.
Těsto vyndejte, prohněťte rukama do velké koule.
Připravte si dva kusy pečícího papíru. Kouli splácněte a rozválejte mezi dvěma připravenými papíry. Zkuste vyválet plát co nejtenčí.
Sundejte vrchní kus papíru a kráječem na pizzu vytvořte tahy trojúhelníky nebo čtverce, dle libosti.
Zvědněte celý plát papíru a přendejte ho na plech.
Pečte 9-10 minut. Dokud nebudou krekry světle hnědé.
Nechte vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Comments