Krůtí játra na cibulce s mrkví a jablkem, posypané čerstvou jarní cibulkou, koriandrem a solí, připravené na ghíčku. Nic víc, nic míň :) A je to přesto tak delikátní. Kvalitní vnitřnosti se shánějí daleko hůř, než kvalitní čerstvé maso. Nebo se to zdá jenom mně? Přitom by si měly najít pevné místo v našem jídelníčku, hlavně u těch našich nejmenších. Co, souhlasíte? Baštíte? Nebo naopak nesnášíte? A máte nějaké ověřené zdroje? Já miluju ještě kuřecí srdíčka v polévce, ale přesně ty se snad dají sehnat ze všeho nejhůř. A teď už k receptu..
Množství: 3 porce
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Ingredience:
cca 500g krůtích jater od farmáře - pokrájených na menší kousky
1 menší cibule - najemno nakrájená
1 lžíce ghí
3 mrkve - nakrájené na půlměsíčky
1 jablko - oloupané a nakrájené na kostky
1 lžička čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
sůl, pepř
K servírování:
jarní cibulka
koriandr
ibišková sůl / mořská sůl
Postup:
Na velké pánvi si nechte na středím plameni rozehřát ghí a nechte na něm zesklovatět cibulku.
Přidejte nakrájenou mrkev a nechte 3 minutky restovat.
Poté přidejte očištěná a pokrájená játra, osolte a opepřete a restujte 5 minut.
Přidejte připravené jablko a tymián, zamíchejte a restujte dalších 5 minut. Na závěr přiklopte na cca 3 minutky pokličkou.
Servírujte zasypané jarní cibulkou, koriandrem a kvalitní solí. Já použila ibiškovou od Natural Mallorca (se složením solný květ (93%), květ ibišku súdánského (7%)).
Commenti