top of page

KŘUPAVÉ RAFFAELLO

Kokos miluju, kokosové kouličky ještě víc. A tak jsem pro vás připravila téměř to pravé křupavé raffaello, které si můžete užít bez výčitek nejen na Vánoce :) Recept je trochu pracnější na čas, ale vyplatí se! Pokud vám nevadí mascarpone, mám pro vás na konci tip na rychlejší verzi vnitřní náplně.

Množství: cca 15 kousků

Příprava: 25 min

Čas na zchlazení: 3-12 hodin

Ingredience:

Vnitřek:

3/4 hrnku kešu oříšků (cca 130g)

100 g kokosového oleje

1 lžíce medu - volitelně

1/2 hrnku kokosového krému/smetany

1/2 lžičky vanilkového prášku

cca 15 blanšírovaných mandlí – volte spíš menší velikost

Obalení:

3 lžíce nasucho opražené mandlové mouky

2 lžíce kokosového másla 

- lze delším mixováním strouhaného kokosu získat doma, popřípadě lze použít i kokosovou mouku

2 lžíce kakaového másla

cca 1/2 hrnku kvalitního bio strouhaného kokosu

-vyhněte se sušenému strouhanému kokosou

Postup:

  1. Všechny ingredience na vnitřek (kromě celých mandlí) umixujte v mixéru. Vzniklý krém dejte ztuhnout alespoň na 3 hodiny do lednice. Nejlépe však do druhého dne.

  2. Druhý den tvarujte z krému kouličky, které naplňte blanšírovanými mandlemi. V tento krok nemusí být kouličky ukázkově kulaté, nejspíš vám to ani nepůjde. Dejte kouličky znovu do ledničky, než si připravíte ingredience na obalení. 

  3. Do jedné misky si připravte opraženou mandlovou mouku. Do další misky zase kokos.

  4. Ve vodní lázni si rozpusťte kakaové máslo s kokosovým máslem a nechte následně lehce vystydnout. 

  5. V tento moment si vyndejte připravené kouličky z lednice, obalte je v opražené mandlové mouce a dotvarujte si je :)

  6. Namočte jednu po druhé do připraveného rozpuštěného kakaového másla s kokosovým a následně rychle obalte v misce se strouhaným kokosem.

  7. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v ledničce nebo zamrazte. 

Ať se vám povedou a chutnají!

TIP: Smíchejte si zhruba ¼ hrnku kešu mouky nebo mandlové mouky spolu se lžící medu, lžící rozpuštěného kokosového oleje a jedním balení mascarpone. Tvořte kuličky, do kterých vložte mandličky, obalte ve strouhaném kokosu a dejte ztuhnout nejlépe přes noc do lednice. Pokud byste je potřebovali ještě dotvarovat, tak je nechejte ztuhnout alespoň hodinku a obalte je při tvarování do kokosu klidně ještě jednou. Za tip děkuju mé milé Hanče Štipák.

M.


3 579 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Žaneta Šindelková
Žaneta Šindelková
Dec 23, 2021

Dobrý den Míšo,

dnes se chystám na Vaše křupavé Raffaello a mám ještě malou poznámku. Samotné mandličky se zdají být z obrázku ještě něčím obalené (do něčeho namočené) ..? Prozradíte tajemství jak na to, aby mandličky takhle hezky vynikly?

Předem moc děkuji a přeji krásné dny Vánoční 🤍🎄

Like
Yummy Paleo
Yummy Paleo
Dec 23, 2021
Replying to

dobrý den :) Jsou to blanšírované mandle a lehce jenom opražené v troubě. Žádné jiné kouzlo. M.

Like
bottom of page