Kokos miluju, kokosové kouličky ještě víc. A tak jsem pro vás připravila téměř to pravé křupavé raffaello, které si můžete užít bez výčitek nejen na Vánoce :) Recept je trochu pracnější na čas, ale vyplatí se! Pokud vám nevadí mascarpone, mám pro vás na konci tip na rychlejší verzi vnitřní náplně.
Množství: cca 15 kousků
Příprava: 25 min
Čas na zchlazení: 3-12 hodin
Ingredience:
Vnitřek:
3/4 hrnku kešu oříšků (cca 130g)
100 g kokosového oleje
1 lžíce medu - volitelně
1/2 hrnku kokosového krému/smetany
1/2 lžičky vanilkového prášku
cca 15 blanšírovaných mandlí – volte spíš menší velikost
Obalení:
3 lžíce nasucho opražené mandlové mouky
2 lžíce kokosového másla
- lze delším mixováním strouhaného kokosu získat doma, popřípadě lze použít i kokosovou mouku
2 lžíce kakaového másla
cca 1/2 hrnku kvalitního bio strouhaného kokosu
-vyhněte se sušenému strouhanému kokosou
Postup:
Všechny ingredience na vnitřek (kromě celých mandlí) umixujte v mixéru. Vzniklý krém dejte ztuhnout alespoň na 3 hodiny do lednice. Nejlépe však do druhého dne.
Druhý den tvarujte z krému kouličky, které naplňte blanšírovanými mandlemi. V tento krok nemusí být kouličky ukázkově kulaté, nejspíš vám to ani nepůjde. Dejte kouličky znovu do ledničky, než si připravíte ingredience na obalení.
Do jedné misky si připravte opraženou mandlovou mouku. Do další misky zase kokos.
Ve vodní lázni si rozpusťte kakaové máslo s kokosovým máslem a nechte následně lehce vystydnout.
V tento moment si vyndejte připravené kouličky z lednice, obalte je v opražené mandlové mouce a dotvarujte si je :)
Namočte jednu po druhé do připraveného rozpuštěného kakaového másla s kokosovým a následně rychle obalte v misce se strouhaným kokosem.
Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v ledničce nebo zamrazte.
Ať se vám povedou a chutnají!
TIP: Smíchejte si zhruba ¼ hrnku kešu mouky nebo mandlové mouky spolu se lžící medu, lžící rozpuštěného kokosového oleje a jedním balení mascarpone. Tvořte kuličky, do kterých vložte mandličky, obalte ve strouhaném kokosu a dejte ztuhnout nejlépe přes noc do lednice. Pokud byste je potřebovali ještě dotvarovat, tak je nechejte ztuhnout alespoň hodinku a obalte je při tvarování do kokosu klidně ještě jednou. Za tip děkuju mé milé Hanče Štipák.
Dobrý den Míšo,
dnes se chystám na Vaše křupavé Raffaello a mám ještě malou poznámku. Samotné mandličky se zdají být z obrázku ještě něčím obalené (do něčeho namočené) ..? Prozradíte tajemství jak na to, aby mandličky takhle hezky vynikly?
Předem moc děkuji a přeji krásné dny Vánoční 🤍🎄