Miluju pečená jablka a hrušky. A když jsem nedávno byla v Antwerpách u své kamarádky, měla připravená pečená jablka se skořicí v lednici - jen tak na zub. A já si hned představila tu skvělou chuť, kdy jsou ještě jablka horká a zalitá ghí. No a tak vznikl tento hruškovo-jablečný koláč. Těsto má po upečení skvělou tvarohovou chuť a tvar hezky drží. Navíc dohromady s ovocem, skořicí, pekany a ghí je to slastný koncert! Ochutnejte sami.
P.S.: Díky, Markét ♡
Množství: 12 kousků
Příprava: 10 min
Pečení: 40 min
Ingredience:
1 hrnek mandlové mouky
1/2 hrnku bio strouhaného kokosu - rozemlít na mouku
3 šťastná vajíčka
špetka soli
1/2 hrnku kokosového mléka - použila jsem Aroy-D
2 hrušky - oloupané a nakrájené na kostičky
1 jablko - oloupané a nakrájené na kostičky
1 hrst pekanových ořechů - lehce podrcených
3 lžíce rozpuštěného ghí
2 lžičky skořice
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C a vymažte si formu na koláč ghí a nebo kokosovým olejem.
Rozšlehejte si v mixéru vejce se špetkou soli a přidejte kokosové mléko, mandlovou a kokosovou mouku. Vše pořádně promíchejte v těsto. To pak přendejte do připravené koláčové formy.
V míse si smíchejte pokrájené hrušky, jablko a pekany se skořicí a zalijte rozpuštěným ghí. Takto vzniklou ovocnou směs přendejte navrch na těsto a pokryjte celou plochu koláčové formy. Pečte přibližně 40 minut, ale dejte pozor na ořechy, aby se nepřipálily.
Nechte vychladit alespoň 20 minut a podávejte.
Comments