top of page

HRUŠKOVO-JABLEČNÝ KOLÁČ

Miluju pečená jablka a hrušky. A když jsem nedávno byla v Antwerpách u své kamarádky, měla připravená pečená jablka se skořicí v lednici - jen tak na zub. A já si hned představila tu skvělou chuť, kdy jsou ještě jablka horká a zalitá ghí. No a tak vznikl tento hruškovo-jablečný koláč. Těsto má po upečení skvělou tvarohovou chuť a tvar hezky drží. Navíc dohromady s ovocem, skořicí, pekany a ghí je to slastný koncert! Ochutnejte sami.

P.S.: Díky, Markét ♡

Množství: 12 kousků

Příprava: 10 min

Pečení: 40 min

Ingredience:

1 hrnek mandlové mouky

1/2 hrnku bio strouhaného kokosu - rozemlít na mouku

3 šťastná vajíčka

špetka soli

1/2 hrnku kokosového mléka - použila jsem Aroy-D

2 hrušky - oloupané a nakrájené na kostičky

1 jablko - oloupané a nakrájené na kostičky

1 hrst pekanových ořechů - lehce podrcených

3 lžíce rozpuštěného ghí

2 lžičky skořice

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C a vymažte si  formu na koláč ghí a nebo kokosovým olejem.

  2. Rozšlehejte si v mixéru vejce se špetkou soli a přidejte kokosové mléko, mandlovou a kokosovou mouku. Vše pořádně promíchejte v těsto. To pak přendejte do připravené koláčové formy.

  3. V míse si smíchejte pokrájené hrušky, jablko a pekany se skořicí a zalijte rozpuštěným ghí. Takto vzniklou ovocnou směs přendejte navrch na těsto a pokryjte celou plochu koláčové formy. Pečte přibližně 40 minut, ale dejte pozor na ořechy, aby se nepřipálily.

  4. Nechte vychladit alespoň 20 minut a podávejte.

M.


2 420 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page