Ořechová granola si u nás doma vypěstovala své místo. Pravidelné. A jelikož si připravujeme kromě této bezlepkové paleo ořechové granoly i verzi extra čokoládovou, tak se s vámi chci o ní podělit. Potěší totiž všechny "čokomily" :)
Množství: cca 1-2 větší sklenice
Příprava: 5 min
Pečení: 25 min
Ingredience:
2 hrnky kokosových chipsů
1 hrnek mandlí
1 hrnek kešu ořechů
špetka himalájské soli
2-3 lžíce raw kakaového prášku
cca 50g 90-100% čokolády
3 lžíce kokosového oleje
1 lžíce medu - volitelně
Postup:
Předehřejte si troubu na 160°C. Ve food procesoru/mixéru si nasekejte nahrubo mandle a kešu ořechy - pozor, stačí na to zhruba 3 sekundy. A přendejte je do velké mísy, do které přisypte i kokosové chipsy, kakao a sůl.
Rozehřejte si zlehka kokosový olej a smíchejte ho s medem. Poté ho promíchejte do připravené ořechové směsi.
Rozlamte si čokoládu na malé kousky (stačí v ruce) a zamíchejte ji k ostatním ingrediencím.
Připravte si plech, který vyložte pečícím papírem, a granolu na něj rovnoměrně rozprostřete.
Pečte 10 minut, pečlivě promíchejte, ať se rozehřátá čokoláda dostane všude. Dále pečte dalších 10-15 minut.
Jakmile granolu z trouby vyndáte, nechte ji pořádně vychladnout. Po vychladnutí promíchejte, případně prolámejte a můžete přidat například lyofilizované ovoce. Granolu s ovocem ještě napolesledy na plechu promíchejte a přendejte do vzduchotěsné nádoby.
Skladujte ji maximálně dva týdny.
TIP: Vyzkoušejte různé druhy ořechů podle vašich preferencí, jen dodržte poměry ;) V základu si vždy nechte kokosové chipsy.
Kommentare