Horká čokoláda, která dodá energii. Zahřeje po náročném výletu venku nejen mě, ale často i Lauru. A tak jsem se vám recept rozhodla nasdílet zrovna dnes, kdy je venku opět mrazivo pod nulou a přitom už jaro klepe na dveře.. Základem čokolády je vývar z kostí. Nebojte, funguje to s kořením naprosto skvěle. Nicméně pro méně odvážné jsem připravila variantu z hydrolyzovaných peptidů koleganu (hydrolyzovaný kolagen od trávou krmených kraviček) ;) Tak směle do toho.
Množství: 2 porce
Příprava: 5 min
Ingredience:
1 hrnek kostního neutrálního čistého vývaru - domácího, případně seženete (nejen) na Rohlik.cz od TRMS ve spojení s Biofarmou Sasov přímo Bio kostní vývar ve sklenici
1/2 hrnku vody
1/2 hrnku kokosového mléka / mandlového
3 lžíce raw kakaového prášku
2 lžíce ghí
1 lžička mleté skořice
1 lžička vanilkového extraktu
1/4 lžičky kardamomu - volitelně
2 čajové lžičky medu - volitelně
Postup:
V malém hrnci smíchejte při ohřívání všechny ingredience. Prohřívejte na mírném plameni pár minutek, nevařte.
Promixujte tyčovým mixérem a servírujte.
INFO: Čistý kostní vývar je takový vývar, který se pomalu vaří až 36 hodin z vícero druhů kostí bez zeleniny, jen s trochou soli a jablečným octem.
Varianta s hydrolyzovaným kolagenem:
1 + 1/2 hrnku vody
1/2 hrnku kokosového mléka / mandlového
cca 20g (2 odměrky) hydrolyzovaného kolagenu
– např. značka Great Lakes, Vital Proteins nebo Planet Paleo (seženete např. puravia.cz, eshop.cukrfree.cz, nejenleky.cz, obchod se zdravou výživou GoFresh na Vinohradské v Praze)
3 lžíce raw kakaového prášku
2 lžíce ghí
1 lžička mleté skořice
1 lžička vanilkového extraktu
1/4 lžičky kardamomu - volitelně
2 čajové lžičky medu - volitelně
Postup:
V malém hrnci smíchejte při ohřívání všechny ingredience. Prohřívejte na mírném plameni pár minutek, nevařte.
Promixujte tyčovým mixérem a servírujte.
Dejte vědět, jak chutná,
Comments