Tohle je nový "must try"! Tentokrát v hlavní roli bude dýně, perníkové koření a pekany. Chlebík chutná skvěle samostatně, stejně tak s vrstvou ghí či mandlovým máslem. Připravte si k němu zlaté mléko a nebo horkou energizující čokoládu a užívejte pohodu podzimu :) Při pečení používám silikonovou formu na chlebík ve velikosti 22x12x7 cm (má např. Tescoma). Nebo případně 6 cupovou formu na bábovku.
Příprava: 15 min
Pečení: 50 min
Ingredience:
1 hrnek domácího dýňového pyré
3 šťastná vajíčka
4 lžíce olivového oleje
3-4 lžíce medu - dle chuti
4 lžíce kokosového mléka
1 hrnek mandlové mouky
1/2 hrnku lněných semínek - rozdrcené na mouku
2 lžíce perníkového koření - já miluju to od zn. Sonnentor
1 lžíce jedlé sody
špetka soli
2 hrsti pekanů - podrcených
2 lžičky sušeného zázvoru
1 lžička vanilky
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C a vyložte formu na chlebík pečícím papírem (lépe se s ním pracuje, pokud ho nejdříve zmuchláte a znovu narovnáte).
V míse si smíchejte všechny suché ingredience - mandlovou mouku, lněnou mouku, perníkové koření, vanilku, zázvor, jedlou sodu, špetku soli, podrcené pekanové ořechy.
V mixéru si zase promixujte všechny "mokré" ingredience - dýňové pyré, olivový olej, vajíčka, med, kokosové mléko. Tuto "mokrou" směs nalijte do suché a pořádně promíchejte. (Nebo vsypte suchou směs do mokré v mixéru a jemně promíchejte přímo v mixéru).
Následně vzniklé těsto přendejte do formy, přikryjte alobalem a pečte přikryté přibližně 50 minut. (Pokud chlebík nepřikryjete, hodně zvrchu ztmavne.)
TIP: Upečte chlebík v bábovkové formě, zalijte domácí a nebo vysokoprocentní čokoládou a zasypte ořechy.. A skvělá bábovka je na světě. Já použila menší tzv. základní 6 cupovou bábovku od Nordic Ware při stejném množství surovin a při stejné době pečení. Formy prodává např. Potten & Pannen Staněk.
Comments