Mám tu pro vás jeden podzimní univerzální recept, který může být základem do nespočtu jídel - dýňové pyré. Co s ním dál? :) Dokořeňte ho a vyšlehejte spolu s kokosvým mlékem a ghí a užijte si ho jako teplou přílohu k pěknému plátku masa nebo pečínce. Uvařte si polévku, upečte si dýňový chlebík, vytvořte slané dýňové placky a nebo sladké lívance či dýňovou sladkou kaši. ;)
Množství: 2 sklenice
Příprava: 5 min
Pečení: 45 min
Ingredience:
2 středně velké dýně hokkaido
sůl
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C.
Dýni omyjte a nakrájejte minimálně na čtvrtky. Vydlabejte semínka a vložte na plech vyložený pečícím papírem slupkou nahoru.
Posypte solí a pokropte vodou.
Dejte péct na 45 minut, dokud nebude dýně měkká.
Po vychladnutí vydlabejte lžící všechnu dužinu a promixujte v mixéru do pyré.
Takto skladujte pyré v lednici maximálně okolo 3-4 dní. Popřípadě si ho rovnou zamražte.
Comentarios