Snadná a rychlá buchta s citrónovou náplní. Její spodní část připomíná sušenky, šťavnatá náplň je zase plná citrónů a je křehká. Buchta je po upečení nízká, zvolte proto vhodnou formu. Ingredience jsou přirozeně bez lepku a bez mléka. Ať vám moc chutná!
Množství: 1 plech o rozměrech 31 x 20 cm
Příprava: 10 min
Pečení: 20 min
Ingredience:
Těsto:
2 hrnky mandlové mouky
3 lžíce tapiokového škrobu
½ hrnku ghí (nebo másla)
1 lžíce medu
1 lžička vanilkového extraktu
Citrónová náplň:
4 šťastná vejce
½ hrnku citrónové šťávy (ze 2-3 bio citrónů)
kůra ze 2 bio citrónů
1-2 lžíce medu
2 lžíce tapiokového škrobu
1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
Předehřejte troubu na 165°C a vyložte menší plech nebo zapékací misku pečícím papírem. (Použila jsem plech o rozměrech 31 x 20 cm.)
V míse smíchejte všechny ingredience na těsto – mandlovou mouku, tapiokový škrob, ghí, med i vanilkový extrakt. Rukou ingredience proměte v kompaktní těsto, které přesuňte na plech. Pomocí dlaně těsto rovnoměrně rozprostřete po celém plechu do stejně vysoké úrovně, můžete dotvarovat vyvýšené kraje.
Rozklepněte vajíčka do mísy, prošlehejte je metlou a přilejte k nim citrónovou šťávu, přisypte kůru, tapiokový škrob a přidejte také med a vanilkový extrakt. Znovu všechny přísady prošlehejte metličkou a následně vylijte na připravené těsto na plechu. Nelekněte se, citrónová náplň teď bude hodně tekutá.
Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.
Po 20 minutách buchtu vyndejte z trouby a nechte vychladit na mřížce. Poté ji vložte alespoň na jednu hodinu do lednice vychladit a servírujte.
Skladujte buchtu ve vzduchotěsné nádobě v lednici maximálně 5 dní.
TIP: Buchtu můžete určitě upéct i v kulaté koláčové formě, dokonce ji lze připravit jako malé tartaletky.
Comments